• Ficaria BV, Reeweg 144, 3343 AP Hendrik Ido Ambacht

  • Persoonlijke aandacht, dat is Ficaria!

  • Kim Wijers – DGA, Ficaria BV

  • Samanta Kuiper – Office Manager, Ficaria BV

  • Ficaria, een betrouwbare partner in vastgoedbeheer.

  • Een tevreden huurder … dat is het uitgangspunt.

  • Ficaria is naast uitvoerend ook een adviserende partner.

Ficaria, beheerders van vastgoed

Ficaria BV is in 2009 opgericht door Kim Wijers. Samen met de projectontwikkelaar vormt ze de juiste combinatie. Na een nieuwbouwontwikkeling komt namelijk het nazorgtraject in beeld, wat precies haar specialiteit blijkt te zijn, ook wel ‘aftersales’ genoemd.

Voor de eigenaren van de panden betekent dit, dat het vastgoed verhuurd wordt en/of blijft. Dit valt en staat met het tevreden houden van de huurders. Regelmatig persoonlijk contact ervaart bijna iedereen als zeer prettig en laat dit nou net een pre zijn bij Ficaria.

Persoonlijke aanpak
Ficaria BV is zeer laagdrempelig en klanten vinden het prettig om langs te komen. We werken met vaste contactpersonen en reageren op zo’n kort mogelijke termijn. Iedereen voelt zich thuis op ons nieuwe kantoor te Hendrik Ido Ambacht, van vastgoedeigenaren, huurders tot leveranciers. Ook gaat Ficaria regelmatig langs bij de huurders op locatie, om eventuele problemen gezamenlijk op te lossen.

Het team van Ficaria

Het team dat voor Ficaria werkt is zeer professioneel en staat altijd voor haar klanten klaar.

Kim Wijers

Kim Wijers

DGA, Ficaria BV

Kim Wijers
Nominatie Zakenvrouw 2014/2015
Ik ben sinds 2000 werkzaam in het vastgoed. Ik ben begonnen als directiesecretaresse bij Progam Invest BV, wat de juiste opstap bleek te zijn naar deze functie. Ik heb jaren meegelopen met onze projectontwikkelaar, Taco Verplanke, waar ik veel van heb geleerd.

Diverse malen heb ik het proces meegemaakt van ‘t slaan van de 1e paal tot oplevering van een nieuwbouwproject. Tijdens deze functie heb ik de Schoevers opleiding gevolgd en daarnaast heb ik de opleiding SVM Nivo Makelaar-taxateur afgerond. Uiteraard blijven we bij Ficaria up to date door diverse cursussen/workshops bij te wonen, zoals o.a. huurrecht bedrijfsruimten.

Mijn vooropleiding is Havo, gevolgd door ‘Europees Secretariaat en Management’. Aangevuld met een Nemas (Middle Management) certificaat. Mijn specialiteit is ‘het ontzorgen van mensen’, het uit handen nemen van werkzaamheden. Ik ben sociaal ingesteld en kan me verplaatsen in diverse ‘type’ mens. Van vastgoedeigenaren, huurders tot loodgieters/schilders/aannemers.

Samanta Kuiper

Ik ben sinds september 2013 werkzaam als office manager voor Ficaria.

De opleiding directiesecretaresse/managementassistente en ruim 4 jaar werkervaring in de makelaardij is de bagage waarmee ik mijn huidige functie goed en met plezier kan invullen.

De werkzaamheden bij Ficaria zijn zeer afwisselend en geen dag is hetzelfde. Daardoor ga ik ook iedere dag weer met veel plezier naar mijn werk. Het ontzorgen van de eigenaar met het vastgoedbeheer en het faciliteren van de huurder is de uitdaging die iedere dag met een hoge mate van deskundigheid en professionaliteit wordt aangepakt.

De samenwerking met Kim Wijers ervaar ik als heel prettig. Haar ervaring, expertise, deskundigheid, klantgerichtheid en vooral haar passie voor het vak zijn aanstekelijk en hier leer ik van. Door haar jarenlange ervaring kunnen wij alle partijen zo goed mogelijk begeleiden.

Samanta Kuiper

Samanta Kuiper

Office Manager, Ficaria BV
Mirjam Valk

Mirjam Valk

Management Assistent, Ficaria BV

Mirjam Valk

Sinds september 2022 ben ik werkzaam bij Ficaria B.V. als management assistent.

Ik word er blij van als zaken goed georganiseerd zijn. Effectief en efficiënt werken zijn dan ook onderwerpen waar ik me graag mee bezig hou.

In de afgelopen jaren heb ik een aantal werkgevers gehad in verschillende branches. Ook de functies liepen uiteen maar het contact met klanten speelde overal een belangrijke rol.

De vastgoedbranche was daarentegen nieuw voor mij en daarom een interessante uitdaging. Gelukkig zijn Kim en Samanta erg bereid hun kennis en ervaring te delen waardoor ik me al snel thuis voelde in deze voor mij nieuwe wereld. De prettige sfeer op kantoor en in het pand van De Liefde & Van Gemeren hebben daar uiteraard ook aan bijgedragen.