• Ficaria BV, Augustapolder 64, Barendrecht.

  • Persoonlijke aandacht, dat is Ficaria!

  • Kim Wijers – DGA, Ficaria BV

  • Samanta Kuiper – Office Manager, Ficaria BV

  • Ficaria, een betrouwbare partner in vastgoedbeheer.

  • Een tevreden huurder … dat is het uitgangspunt.

  • Ficaria is naast uitvoerend ook een adviserende partner.

Ficaria, beheerders van vastgoed

Ficaria BV is in 2009 opgericht door Kim Wijers. Samen met de projectontwikkelaar vormt ze de juiste combinatie. Na een nieuwbouwontwikkeling komt namelijk het nazorgtraject in beeld, wat precies haar specialiteit blijkt te zijn, ook wel ‘aftersales’ genoemd.

Voor de eigenaren van de panden betekent dit, dat het vastgoed verhuurd wordt en/of blijft. Dit valt en staat met het tevreden houden van de huurders. Regelmatig persoonlijk contact ervaart bijna iedereen als zeer prettig en laat dit nou net een pre zijn bij Ficaria.

Persoonlijke aanpak
Ficaria BV is zeer laagdrempelig en klanten vinden het prettig om langs te komen. We werken met vaste contactpersonen en reageren op zo’n kort mogelijke termijn. Iedereen voelt zich thuis op ons nieuwe kantoor te Barendrecht, van vastgoedeigenaren, huurders tot leveranciers. Ook gaat Ficaria regelmatig langs bij de huurders op locatie, om eventuele problemen gezamenlijk op te lossen.

Het team van Ficaria

Het team dat voor Ficaria werkt is zeer professioneel en staat altijd voor haar klanten klaar.

Kim Wijers

Kim Wijers

DGA, Ficaria BV

Kim Wijers
Nominatie Zakenvrouw 2014/2015
Ik ben sinds 2000 werkzaam in het vastgoed. Ik ben begonnen als directiesecretaresse bij Progam Invest BV, wat de juiste opstap bleek te zijn naar deze functie. Ik heb jaren meegelopen met onze projectontwikkelaar, Taco Verplanke, waar ik veel van heb geleerd.

Diverse malen heb ik het proces meegemaakt van ‘t slaan van de 1e paal tot oplevering van een nieuwbouwproject. Tijdens deze functie heb ik de Schoevers opleiding gevolgd en daarnaast heb ik de opleiding SVM Nivo Makelaar-taxateur afgerond. Uiteraard blijven we bij Ficaria up to date door diverse cursussen/workshops bij te wonen, zoals o.a. huurrecht bedrijfsruimten.

Mijn vooropleiding is Havo, gevolgd door ‘Europees Secretariaat en Management’. Aangevuld met een Nemas (Middle Management) certificaat. Mijn specialiteit is ‘het ontzorgen van mensen’, het uit handen nemen van werkzaamheden. Ik ben sociaal ingesteld en kan me verplaatsen in diverse ‘type’ mens. Van vastgoedeigenaren, huurders tot loodgieters/schilders/aannemers.

Samanta Kuiper

Ik ben sinds september 2013 werkzaam als office manager voor Ficaria, Progam en Progam Bouwmanagement B.V.

De opleiding directiesecretaresse/managementassistente en ruim 4 jaar werkervaring in de makelaardij is de bagage waarmee ik mijn huidige functie goed en met plezier kan invullen.

De werkzaamheden bij Ficaria zijn zeer afwisselend en geen dag is hetzelfde. Daardoor ga ik ook iedere dag weer met veel plezier naar mijn werk. Het ontzorgen van de eigenaar met het vastgoedbeheer en het faciliteren van de huurder is de uitdaging die iedere dag met een hoge mate van deskundigheid en professionaliteit wordt aangepakt.

De samenwerking met Kim Wijers ervaar ik als heel prettig. Haar ervaring, expertise, deskundigheid, klantgerichtheid en vooral haar passie voor het vak zijn aanstekelijk en hier leer ik van. Door haar jarenlange ervaring kunnen wij alle partijen zo goed mogelijk begeleiden.

Samanta Kuiper

Samanta Kuiper

Office Manager, Ficaria BV

Ellenor Lokerman

Ellenor Lokerman

Management Assistent, Ficaria BV

Ellenor Lokerman

Sinds 1 februari 2019 ben ik werkzaam bij Ficaria B.V. voor 3 dagen per week (maandag, dinsdag en vrijdag).

Hiervoor ben ik 14 jaar werkzaam geweest als verkoopster van vloer- en wandtegels en andere neven producten bij House of Ceramics. Klantgerichtheid zit dus in mijn bloed.

Als management assistent heb ik veel verschillende werkzaamheden op kantoor wat mijn werk erg uitdagend maakt. Ik beman de receptie en ben het eerste aanspreekpunt op kantoor.

Daarnaast is er bij Ficaria B.V. een prettige sfeer en ik heb leuke collega’s. Hierdoor ga ik elke dag met veel plezier naar mijn werk!!

Door mijn positieve houding en klantvriendelijkheid hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen aan een prettige werkomgeving.

Larissa Visser

Sinds 1 oktober 2020 ben ik werkzaam als Office Manager bij Ficaria B.V. Mijn opleiding als managementassistente/directiesecretaresse sluit hier goed op aan. Ik heb inmiddels in verschillende branches ervaring opgedaan op administratief en marketing gebied, dit komt hier goed van pas.

De werksfeer en samenwerking met mijn collega’s ervaar ik als zeer prettig! Ik leer dagelijks van hun ervaring en kennis. De aanpak van Ficaria is persoonlijk en dit past bij mij. De diversiteit van contact met eigenaren, huurders, leveranciers vind ik heel leuk. Ik houd van een uitdaging en denk graag mee, waardoor ik elke partij zo goed mogelijk kan ontzorgen. Als dat gelukt is, ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

Larissa Visser

Larissa Visser

Office manager, Ficaria BV